Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

«Τα πάντα για τον κόσμο...»


Από τα πιο σημαντικά «κεφάλαια», εάν όχι το σημαντικότερο, της ποδοσφαιρικής ΑΕΛ. Η σιγουριά που εμπνέει είτε με την μπάλα στα πόδια είτε στην ηγεσία της άμυνας, δύσκολα θα βρει κανείς σε αμυντικό. Ο λόγος βεβαίως για τον Εντβιν Ουόν, τον ψηλόσωμο αυτό αμυντικό, ο οποίος αποτελεί από την περσινή χρονιά το βασικό στέλεχος της οπισθοφυλακής της ΑΕΛ.

Εντβιν, πως βλέπεις την νέα χρονιά ?

-Κατά την γνώμη μου πάντα, πιστεύω πως έχουμε μια καλή ομάδα από καλούς ποδοσφαιριστές που θα χρειαστούμε αυτή την σεζόν και πιστεύω πως θα πετύχουμε σε αυτή την χρονιά. Έχουμε ποδοσφαιριστές ποιότητας και με αρκετή πείρα.

Η γνώμη σου για το όλο πρωτάθλημα ?

-Είναι ακόμη καλύτερο. Αν κοιτάξεις όλες τις ομάδες έχουν ενισχυθεί με καλούς παίκτες, όπως ο ΑΠΟΕΛ λόγω βεβαίως και του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ομόνοια πήρε ακόμη καλύτερους παίκτες, ο Απόλλωνας και φυσικά η Ανόρθωση. Επίσης η Άχνα, η Σαλαμίνα και ο Άρης έχουν καλές ομάδες. Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι αρκετά δύσκολο.

Αναφέρθηκες νωρίτερα στην ενίσχυση της ομάδας....

-Η ομάδα έκανε καλές μετεγγραφές ποδοσφαιριστών με πείρα, όπως ο Σερτζιάο, ο Ρούγκα, ο Καλντέιρα και οι άλλοι. Όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές δεν είναι 19 ή 20 ετών. Αυτό που εννοώ είναι πως γνωρίζουν το Κυπριακό πρωτάθλημα, το ποδόσφαιρο που παίζεται στα γήπεδα μας καθώς έχουν αγωνιστεί σε αυτό. Η εμπειρία των ποδοσφαιριστών είναι πολύ σημαντική όταν είσαι μια ομάδα που θέλεις να τερματίσεις στην πρώτη τετράδα. Να μην είσαι αγχωμένος αλλά ούτε και φοβισμένος όταν αγωνίζεσαι κόντρα σε μια άλλη μεγάλη ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό, επαναλαμβάνω να έχεις τέτοιους ποδοσφαιριστές.

Έχουν αλλάξει πολλά απ΄ την περσινή χρονιά ?

-Βεβαίως και υπάρχουν αλλαγές, όπως ο τρόπος που δουλεύει ο προπονητής και το σύστημα με το οποίο αγωνιζόμαστε. Ήρθαν νέοι ποδοσφαιριστές, με τους οποίους έχουμε φτιάξει μια καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Τα υπόλοιπα είναι περίπου τα ίδια, με εξαίρεση βεβαίως τον κόσμο ο οποίος ζητά περισσότερα από εμάς στην φετινή χρονιά. Εμείς απ΄ την μεριά μας θέλουν να δώσουμε τα πάντα για τον κόσμο και για την ομάδα.

Η κλήση σου στην Εθνική Ρουάντας? Οι εντυπώσεις σου ?

-Για μένα είναι μια εξαιρετική εμπειρία. Το να αγωνιστώ το Σάββατο το βράδυ κόντρα στην Αίγυπτο ήταν για μένα κάτι πολύ ωραίο. Είναι αρκετά διαφορετικό και το ποδόσφαιρο που παίζεται σε τέτοιους αγώνες.

Πως προέκυψε η κλήση σου στην Εθνική , πλην βεβαίως των καλών εμφανίσεων με τα «γαλαζοκίτρινα»?

-Την περσινή χρονιά σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Ομόνοια, με παρακολούθησε ένας εκ των υπεύθύνων της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ρουάντας. Νωρίτερα βεβαίως, ο Χαμάτ Ντικουμάνα είχε μιλήσει στον άντρα από την Ρουάντα για μένα και συζητήσαμε στην συνέχεια το ενδεχόμενο για να ενταχθώ στην Εθνική Ρουάντας. Λόγω όμως του γεμάτου προγράμματος που είχα στην Κύπρο δεν κατέστη δυνατό να ταξιδέψω για να παίξω. Ο προπονητής υπολόγιζε πολλά επάνω μου και επίσης ήμασταν στους 4 του κυπέλλου. Η κλήση έγινε τελικά το καλοκαίρι που τα πράγματα ήταν αρκετά διαφορετικά.

Αρκετοί σε «χρίζουν» ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ. Πως απαντάς ?

-Κοίτα, μου αρέσει να αγωνίζομαι και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μεγάλη ευχαρίστηση νιώθω επιπλέον όταν με κρίνουν ως ένα καλό ποδοσφαιριστή, ένα καλό αμυντικό και με αυτό τον τρόπο με κάνουν να δίνω τα πάντα, όλο και περισσότερα. Όταν ο κόσμος σου δίνει την ώθηση έχεις πιο μεγάλη δύναμη να παίζεις. Εγώ θα συνεχίσω με αυτό τον τρόπο....

Πως σχολιάζεις το ενδιαφέρον άλλων ομάδων για σένα ?

-Για ένα ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στην Κύπρο και του δίδεται η ευκαιρία να αγωνιστεί στην Ελλάδα και όχι σε οποιαδήποτε ομάδα, όπως η ΑΕΚ, τότε είναι φυσιολογικό να θέλει να μετεγγραφεί. Υπήρξε το ενδιαφέρον από την Ελληνική ομάδα, ωστόσο δεν τα βρήκαν με την Διοίκηση της ΑΕΛ και αυτό ήταν. Το να υπάρχει ενδιαφέρον από μια άλλη μεγαλύτερη ομάδα για εσένα, σε κάνει να νιώθεις ωραία. Είναι όπως αυτό που προανέφερα, σου δείχνουν πως ο δρόμος που ακολουθείς είναι ο σωστός. Εγώ θέλω να συνεχίσω σε αυτό το δρόμο...

Ας πάμε λίγο πίσω. Στην απώλεια του Κυπέλλου στον τελικό...

-Η απώλεια έφερε μεγάλη απογοήτευση σε όλους μας. Στην περσινή χρονιά η ΑΕΛ άξιζε για εμένα να κερδίσει το Κύπελλο, αν κοιτάξουμε όλη την σεζόν. Τερματίσαμε στην 4η θέση και φτάσαμε στον τελικό. Πιστεύω σε αυτό το παιχνίδι δεν δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό, ήμασταν όμως καλύτεροι από τον ΑΠΟΠ. Έτσι όμως έχει το ποδόσφαιρο και χάσαμε το Κύπελλο. Αυτή την χρονιά θα προσπαθήσουμε να το κατακτήσουμε μιας και είναι μέσα στους στόχους μας.

Τι έχεις να πεις για τον κόσμο της ΑΕΛ?

-Πολύ μα πάρα πολύ πιστοί και καλοί οπαδοί. Είναι συνέχεια μαζί μας όπου και αν αγωνιζόμαστε και μας δίνουν συνεχώς την ώθηση που χρειαζόμαστε. Σε κάνουν να αισθάνεσαι πως αγωνίζεσαι σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα, σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Όπως για παράδειγμα στην πρεμιέρα με την Δόξα, που μας έδιναν περισσότερη δύναμη.

Όταν τους συναντάς εκτός γηπέδου ?

-Είναι πολύ καλοί μαζί μου, με υποστηρίζουν, μου δίνουν δύναμη. Μου λένε συνεχώς πρέπει να κερδίσουμε, αυτή και αυτή την ομάδα. «Είσαι καλός παίκτης» και «η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα με ιστορία», μου αναφέρουν συχνά.

Ένα μήνυμα προς αυτούς ?

-Θέλω να τους πω να συνεχίσουν να μας σπρώχνουν έτσι όπως μας έχουν συνηθίσει και να τους ζητήσω να είναι συνέχεια δίπλα στην ομάδα. Εμείς θα δώσουμε τα πάντα για να τους κάνουμε περήφανους. Ένα πράγμα που θέλω να τονίσω στους φίλους της ΑΕΛ πως όταν αγωνιζόμαστε εκτός να αποφεύγουν τα όποια επεισόδια. Καταλαβαίνω πως σε πολλές περιπτώσεις οι φίλοι της ΑΕΛ δεν είναι υπαίτιοι, απλώς το αναφέρω πως δεν είναι καλό για τις οικογένειες που έρχονται στα γήπεδα. Να παραμένουν ήρεμοι έστω και αν οι αντίπαλοι τους προκαλούν, για το καλό του αθλήματος. Δεν θέλω να κρίνω κάποιον απλώς το αναφέρω για αυτά που είπα νωρίτερα.

Έτβιν τελειώσαμε. Κάτι άλλο ?

-Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά και να τερματίσουμε σε καλή θέση γιατί έχουμε την ομάδα γι’ αυτό. Ελπίζω στην τετράδα για να βγούμε στην Ευρώπη. Το επιθυμώ περισσότερο για τους οπαδούς γιατί το αξίζουν....

Μικρά – μικρά :

Τόπος Γέννησης : Παρίσι, Γαλλία.
Καταγωγή : Ακτή Ελεφαντοστού
Παντρεμένος / Δεσμευμένος : Όχι
Ελεύθερος χρόνος : Γυμναστήριο, καφέ με φίλους και θέλει να μάθει Ελληνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου